I januari 2015 ger vår familj sig ut på ett smärre Amerikaäventyr. Vi ska bo ett tag i Seattle.
Känna oss för, se om vi trivs. Kanske blir vi kvar för alltid?
Det här är vår resa.

lördag 28 mars 2015

PNO

I lördags var det PNO på förskolan. PNO? Parent's Night Out. Genialiskt koncept. Kidsen är på förskolan - trygg miljö - med sina vanliga personal - trygg miljö - och sina vanliga vänner - sa jag TRYGG MILJÖ?

Så klockan 17 lämnade vi två uppspelta kids med Ms Katie och knallade iväg till Fremont, ett område några kilometers promenad bort. I Fremont finns massor med konst (bl.a. ett stort troll under en bro och en bronsstaty föreställande Lenin som är konstant till salu för 250 000 dollar.), udda små butiker och massor med bra ställen att äta och dricka på. Dessutom bjuder området på möjlighet till promenad utmed kanalen som leder till in till Lake Union och Lake Washington. Vi fotade statyer, handlade presenter och käkade rullbandssushi. Rullbandssushi kan för övrigt vara världens på allvar bäst koncept. Ja, man äter på tok för mycket varje gång, det gör man. Men ändå. Det där med att se maten rulla förbi och plocka på sig allt man gillar är lite charmigt ändå.

En härlig långpromenad genom mysiga villakvarter fick avsluta kvällen och vid pass 21 hämtades två barn som hade varit på lekplatsen, käkat pizza, kollat film, haft disco och knaprat popcorn hem. Alla nöjda, alla glada och två föräldrar som för första gången på flera månader verkligen kunde sitta ner och prata kände sig vuxna igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar