I januari 2015 ger vår familj sig ut på ett smärre Amerikaäventyr. Vi ska bo ett tag i Seattle.
Känna oss för, se om vi trivs. Kanske blir vi kvar för alltid?
Det här är vår resa.

torsdag 22 januari 2015

Zoo!

Kidsen och jag har nu överlevt våra två första dagar solokvist i Seattle utan maken/pappan på plats. Han började sitt nya jobb igår och är helt begeistrad. Gott så. Vi är också rätt begeistrade vi med. Fast i Seattle. Gårdagen tillbringades med promenad till mataffären (alltså inte de ekologiska hipsterbutikerna i kvarteret utan en riktig affär med genmodifierad kemikaliefylld vanlig mat), häng i den helt fantastiska lekplatsen på andra sidan gatan och en ljuvlig promenad en bit utmed stranden på Green Lake. Gott så.


Idag smällde vi till och transporterade oss medelst buss till Woodland Park Zoo som ligger lite drygt tre kilometer från vår lägenhet. Hade vi haft dubbelvagn eller ståbräda på vagnen så hade vi lätt knallat dit men sex kilometers promenad plus en heldag på zoo är mer än vad barnen orkar så det blev buss. Gick hur smidigt som helst. Jag inhandlade ett ORCA-kort (som SL-kort fast ca hundra gånger bättre) igår och det var bara att hoppa på buss 48 utanför huset, blippa kortet, åka till Greenwood Avenue och byta till buss 5, blippa kortet och vips så var vi framme! Lite drygt en tjuga kostade en enkelresa, inget att klaga på. Förbaskat trångt på bussen dock så det var lite klurigt med vagnen men tack vare att jag har en vagn som blir platt när man fäller den så ordnade det sig ändå. Seattles bussar får hittills 4/5 i betyg. Enda minuset var att det var trångt. Visst, bussarna var väl nya någon gång under kalla kriget så de har sett sina bästa dagar men de rullar och så är det bra med det.

Woodland Park Zoo då. Vilket ställe! Vi slog till och blev medlemmar direkt. Tre besök på ett lär vi garanterat hinna med och det är billigare med årskort än att betala engångsentre tre gånger. Så nu får vi knalla fritt in på zoo när vi vill. Det blev femtioelva vändor inne på inomhuslekplatsen Zoomazium där man även kunde klappa sköldpadda och orm, fika, tre varv genom inomhusregnskogen (tänk Universeum i miniatyr), fruktlöst letande efter elefanter, möte med flodhäst och mycket lek. Jag är visserligen helt slut som artist och har beställt en ny barnvagn där jag kan transportera två barn men det var det värt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar